Behandelingen

 • Basis behandeling
  Basis behandeling kan bestaan uit: nagels knippen, frezen, nagelomgeving schoonmaken eelt en/of likdoorn verwijderen, ingroeiende nagels behandelen. Incremen van de voeten.
 • Nagelbeugeltechnieken
  Een nagelbeugel wordt geplaatst  om een ingroeiende nagel op een andere manier te verhelpen. De nagel wordt gedwongen in een andere stand te gaan groeien.
 • Nagelreparatie
  is een techniek waarbij de natuurlijke nagel gedeeltelijk of volledig door een speciale kunstnagel wordt vervangen. De trauma-nagel, gescheurde, beschadigde en mycose (schimmel) nagels zijn goed te behandelen.
 • Anti druk technieken
  Pijnlijke plekken kunnen tijdelijk worden drukvrij gelegd.  Er zijn diverse soorten materialen, meestal wordt hiervoor vilttechniek op toegepast.
 • Orthesiologie
  Een orthese  biedt bescherming tegen wrijving en kan daardoor bijvoorbeeld likdoorns helpen voorkomen. Een orthese wordt voornamelijk gedragen tussen de tenen, en is gemaakt van siliconen materiaal.

Medische Behandelingen

Naast de reguliere behandelingen zijn er ook 3 soorten medische behandelingen deze kunnen in aanmerking komen voor vergoeding uit de zorgverzekering. Raadpleeg altijd eerst uw polis!

Diabetische voetbehandelingen:

Diabetische voeten vereisen extra zorg: De voeten van diabetespatiënten kunnen namelijk extra kwetsbaar zijn.

De voeten van diabetespatiënten zijn vaak extra kwetsbaar omdat:

 • De bloedsomloop in benen en voeten kan verminderen.
 • Het gevoel in de voeten kan verminderen of uitvallen.
 • De voeten van stand kunnen veranderen.

Hierdoor kan uw behandelingen in aanmerking komen voor vergoeding.

Diabetische zorg sinds 2015

Sinds 2015 is de diabetisch zorg veranderd.

Belangrijk is dat u moet weten welk zorgprofiel u heeft. Deze kunt u laten vaststellen door de diabetisch verpleegkundige of podotherapeut.

Bij zorgprofiel 0 of 1 kunt u de behandeling  eventueel vergoed krijgen uit de aanvullende verzekering. Raadpleeg hiervoor uw polisvoorwaarden.

Bij zorgprofiel 2 of hoger dient u een afspraak te maken bij de podotherapeut. De podotherapeut maakt een behandelplan waarin staat wat medisch noodzakelijk is. Ook krijgt u te horen hoeveel behandelingen er vergoed worden.

De podotherapeut stuurt u dan naar de pedicure.

Kosten:

De pedicure dient de nota voor het medisch noodzakelijke in bij de podotherapeut.

Eventuele extra kosten voor een totale voetbehandeling komen voor rekening van de cliënt zelf en kunnen niet gedeclareerd worden bij de zorgverzekeraar.

Reumatisch voetbehandelingen:

Deze voeten zijn extra gevoelig voor gewrichtsontstekingen, slijmbeursontstekingen, slijtage in de gewrichten en/of standsveranderingen. Ook deze behandelingen kunnen voor vergoeding in aanmerking komen vanuit de aanvullende verzekering

Overige risicovoeten oftewel de medische voet:

Dit kunnen voeten zijn met neurologische(zenuw) of vasculaire(vaat)-problemen , verlamming of ernstige standsverandering van de voet. Deze behandelingen kunnen in aanmerking komen voor vergoeding uit de aanvullende verzekering mits deze uitgevoerd worden door een medisch pedicure.

Dit is een gedreven groep medisch pedicures.

Wij werken samen bv door elkaar op te vangen bij vakantie of ziekte.

We komen geregeld samen om kennis te delen maar volgen ook met elkaar congressen en workshops.