Voeten verdienen aandacht!

Wanneer u zich realiseert hoeveel kilometers u in uw leven door uw voeten wordt gedragen, dan is dit zeker geen loze kreet.

U kunt te maken krijgen met allerlei ongemakken zoals eelt, likdoorns en ingroeiende nagels. U kunt relatief eenvoudig zelf een aantal van deze ongemakken aan uw voeten voorkomen of verhelpen door het volgen van de onderstaande tips.

Luister naar uw voeten!
Pijnlijke voeten zijn niet normaal. Verdring pijn aan uw voeten dus niet, maar doe er wat aan. De meeste voetproblemen zijn op te lossen, en uw pedicure kan daar vaak een belangrijke bijdrage aan leveren.

Uw voeten wassen!
Was uw voeten dagelijks met handwarm water en liever niet met zeep.

Maar blijf niet te lang in het water met uw voeten, een droge huid kan daarvan het gevolg zijn. Droog uw voeten na het wassen altijd zeer goed af, met een schone handdoek, vooral tussen de tenen.
Ook uw voeten hebben baat bij een goede vochtregulerende crème, breng deze aan op de gehele voet, behalve tussen de tenen.
Bij ieder seizoen hoort een voetencrème, maar ook bij ieder huidtype hoort een voetencrème. Vraag dus aan uw pedicure welke crème u in welk seizoen het best kunt gebruiken!